top of page
Search
  • Writer's pictureNina Sumarac Jablonsky

@ "Memories - 20 years after" ,ULUPUDS, SKC Belgrade

Updated: Mar 20

Аутор изложбе: др.ум. Миодраг Милутиновић, члан сликарско - графичке секције УЛУПУДС-а

Одређено историјско полазиште основне теме изложбе ауторима отвара дијапазон могућности да кроз креативни чин овековече седамдесетосам дана патње, страхова, наде, љубави и храбрости једног народа.

Кроз ову изложбу уметницима се пружа могућност да задату тему овековече медијима који укључују: цртеж, графику, уље, фотографију, колаж итд. као и уметничке инсталације и видео радове. Премда је реч о различитим полазиштима, то је и позитиван услов који ће омогућити разноликост поетика и израза, па чак на тренутке може довести и до неусаглашених идеја, чиме ће ова изложба постићи додатну препознатљивост у јавном друштвеном - културном животу Србије.

Такође, слобода израза и домети аутора испитаће домете савремене уметничке сцене, почев од фигуралног, па све до апстрактног приказа, а резултати делања уклопиће се у концепцију једиственог простора галерије СКЦ у Београду.

Коначно, изложба Сећања-двадесет година после ће омогућити актерима уметничке сцене Србије да на креативан начин и кроз лепоту уметничког чина оставе траг и очувају сећање на пострадале жртве и разарања током Нато бомбардовања 1999. године.Гозба ѕа звер.НАТО Бомбардовање 1999. ватра. поглед одоздо

8 views0 comments

Comments


bottom of page